Re: zm2 tuner question

---------

From: igeq100@iupui.edu
Date: Thu Feb 21 2002 - 11:02:31 CST


Hi, Marty -

        It does sound if something is wrong, but I'm not sure just what.
The usual pattern is that the signals get louder when you switch out of
the tune position, because it is the LED swr circuit that is doing the
attenuating. What puzzles me is that your switching of the LED circuit
appears to be correct. Better check for a wiring error (or run with the
LED on!)

        72,
                Rich Meiss, WB9LPU

On Thu, 21 Feb 2002, Hartwell, Martin E, ALINF wrote:

> Hi
>
> I built the zm2 tuner from Emtech some time ago and hadn't used
> it much. Now I also have ft817 and I want to use it to tune
> a vertical or random wire antenna. I noticed the other day while
> playing around with it a curious thing.
>
> When I put the switch in the tune position, the signals get loader.
> I can tune the controls and get the diode to go out, switch to
> the operate position. The signals go down is is volume, but still
> readable.
>
> I guess my question is: is this correct or have I something wrong
> now. I will look for my circuit drawing and double check it again,
> but was wondering if anyone else has noticed this on their zm2.
>
>
> Marty Hartwell
> AT&T Columbus Ohio
> PH:614-501-2503
>
>
>
>


Search QRP-L Archives

[ QRP-L Archive | ]
[ 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 ]

---------

This archive was generated by hypermail 2b29 on Tue Mar 19 2002 - 16:04:13 CST

kd4ab@kd4ab.org